Welkom bij onze RietBieb

Welkom bij onze RietBieb. Een open source onderzoeks dialoog. Hier delen wij onze bronnen in de hoop dat zij andere ontwerpers en wetenschappers verder zullen helpen. Wij zoeken een dialoog, dus dit is ook een stap naar verbreding van onze kennis. Als u deze pagina nuttig vind, misschien weet u dan nog een bron waar wij geen kennis van hebben. Deze zijn ontzettend welkom. Als rhizomen willen wij verbinden, om samen te zoeken naar oplossingen voor de problemen van morgen.

Onze bronnen richten zich op biologische kennis over de rietplant, de productie van rietzudden, interressante toepassingen van het riet als bouwmateriaal, en tot slot een theoretisch/artistieke onderbouwing van onze toegepaste design-etiek (antroposceen ontwerpen).

Met het project GEVOUWEN OEVERS zoeken wij naar manieren om drijfland van mycelium en rhizomen te maken, met als doel om de waterkwaliteit te verbeteren en nieuwe ecosystemen te creeren. De locatie is een diep stijl meer. Op dit moment zoeken wij naar informatie over de ideale condities die het riet nodig heeft om zo snel mogelijk een diepe dichte rhizome groei te krijgen. Welke effecten hebben gevarieerde groei condities op de rhizome structuur/kwaliteit?

De RietBieb is een initiatief van Martijn Looper